Hoi!

Ik ben Merel Gaykema, ik ben 24 jaar oud en mijn passie is fotografie. Ik heb jarenlang voor de hobby foto’s gemaakt en wil dit graag nu uitbreiden tot het maken van foto’s voor anderen.

Toen ik een klein meisje was, was ik vaak in de weer met het maken van foto’s op mijn mobieltje. De kwaliteit hiervan was natuurlijk veel minder dan dat ze tegenwoordig zijn, maar toch deed ik altijd mijn uiterste best om een goede foto te schieten. Naarmate de jaren vorderden kreeg ik het steeds meer te pakken. In 2014 kocht ik mijn eerste camera; de Canon 1200D. Ik was zo blij met deze camera! Eindelijk goede kwaliteit foto’s maken. Ja, daar zeg je zo wat. Het heeft wel even geduurd voordat ik goed doorhad hoe de camera werkte en welke standen het beste waren. (ik heb een hele tijd nog in een automatische stand foto’s geschoten)

Toen was het de decembermaand en kreeg ik van de goedheiligman (ik was 18…) een Tamron 70-300mm. Een heerlijke lens om ook wat betere foto’s te kunnen maken op afstand. Man, wat zijn onze huisdieren vaak model geweest. Ik heb toen wel geleerd wat geduld hebben is… 

Na een tijdje begon het toch te kriebelen om een nieuwere camera aan te schaffen. Na lang zoeken op internet kwam ik uit op de Canon 1300D. Deze camera heeft iets meer opties en is in alles net ietsjes beter. En het grootste voordeel vond ik is dat ik de foto’s gelijk op mijn telefoon op kon slaan. Ook deze camera heeft heel wat uren gemaakt met mij. Van dierenfoto’s tot natuurfoto’s tot portretfoto’s. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen.

Op een dag had ik zoiets van: weet je wat, ik ga foto’s maken bij de voetbalclub waar ik lid ben. Van de jeugd. Dit was een hele goede keuze. Ik ben de eerste keer hard onderuit gegaan… Al die bewegingen, snelheid en (slechte) weersomstandigheden maakten het me totaal niet makkelijk… Maar ik heb zo veel geleerd van die eerste paar keer.

Begin 2018 had ik zoiets van oke, nu wil ik echt een stap vooruit met een nieuwe camera. Ik heb de Canon 200D gekocht, die veel meer opties heeft en ook, heel handig, een kantelbaar scherm heeft. Nu kan ik ook selfies maken EN zien wat ik doe! Heel fijn haha. Ook deze camera heeft ondertussen al vele uren dienst bewezen. En toch had ik een incompleet gevoel. Ik wilde meer, zoals ik altijd meer wil… Na avonden kijken op internet naar die ene lens heb ik besloten om het toch te doen. Ik heb de Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Contemporary gekocht. Oh wat is dit een gaaf ding! Het is enorm wennen nog qua gewicht, maar oh wat maakt hij mooie foto’s. Deze lens is ideaal voor het foto’s maken van de voetbalwedstrijden of van vogeltjes in de bomen.

Dus, kort samen gevat:

Ik heb in mijn bezit:

  • Canon 200D 
  • Canon 18-55 IS STM
  • Canon EF 50mm f/1.8 STM 
  • Tamron 70-300 mm
  • Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Contemporary

Ik ben gericht op:

  • (huis)dieren
  • Sporten
  • Landschapsfotografie
  • Portretfotografie
  • Groepsfotografie